Почетно отличие „Неофит Рилски“ за г-жа Енеида Ненова

13428009_1264394610245258_5345252482377076930_n
Четирима учители от област Добрич получават Почетно отличие „Неофит Рилски“ за цялостна професионална трудова дейност в системата на народната просвета, съобщиха за Topnovini.bg от Министерството на образованието и науката.
Отличените са Енеида Ненова Иванова – директор на Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности в Добрич,Мария Ставрева Недялова – старши учител по български език и литература в СОУ „Асен Златаров“ – Шабла, Минка Ганева Монева – старши учител в начален етап в СОУ „Св. Климент Охридски“ – Добрич, Валентина Иванова Господинова – директор на ЦДГ №20 „Радост“ в Добрич.
Със заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева с почетното отличие „Неофит Рилски“ се удостояват 248 директори и помощник-директори на училища и детски градини, учители, педагогически съветници и служители в системата на народната просвета.
Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България. Отличените са номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.
Автор:
Станислава Кръстева