Конференция на РЦПППО – Добрич

Регионална конференция „Приобщаването – приемане и подкрепа на индивидуалността на всяко дете“ се проведе днес по повод 15 години ресурсно подпомагане в област Добрич и създаването на регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.

Гости на конференцията бяха зам.-кметът д-р Емилия Баева, началникът на Регионално управление на образованието Добрич Светлана Василева, старши експертът по приобщаващо образование в РУО Добрич Димитринка Великова, бивши специалисти в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование / РЦПППО/, педагози и директори от училища, детски градини и центрове за специална образователна подкрепа от областта, родители.

Конференцията откри Валентина Стоянова – Георгиева – директор на Регионален център –  Добрич.

Поздрав към участниците в конференцията отправи петгодишната Светломира Панайотова – специално дете от ДГ№18 “Дора Габе“ със стихотворението „Обич“ от Дора Габе, подготвено съвместно с ресурсен учител Румяна Рафаилова. Любимата на поколения песен „Детство мое“ прозвуча в изпълнение на осмокласничката от Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост Николета Господинова, чийто ресурсен учител е Радостина Борисова.

С доклади, презентации, добри практики и късометражни филми в конференцията участваха ресурсни учители, логопеди, психолози, директори и педагози от детски градини и училища от областта.

1,

 

 

 

 

23456           https://pronewsdobrich.bg/2022/06/22/s-regionalna-konferentsia-chestvaha-15-godini-resursno-podpomagane-v-dobrich/?fbclid=IwAR0Rff8C92qCm6amvCBMB6dfsf3HXwx0_OeTWtvxno98IDcQ-dQHlQKAVHQ